ALKOHOL *

MAN BLIR VAD MAN GÖR DET TILL!



Alkohol har många negativa sidor som ni alla vet. Det psykiska har många av er säker upplevt, som ångesten dagen efter, pinsamheter och jobbiga konsekvenser. Till det fysiska hör också att bli bakis, få säsmre förmåga, muskler bryts ner, du blir lättare tjock, mer sugen på skräpmat osv.

Ändå väljer dom flesta att dricka alkohl ibland och även jag tillhör den gruppen.
Tänkte ändå ge två exempel till er om hur olika en fylla kan se ut kalorimässit!


Exempel 1:
En kväll med grabbarna, en halv platta bärs, någon grogg, grillat kött med bearnesesås & pommes samt en kebabtallrik som fyllekäk för att morrondagen efter beställa en bakispizza?
Ojoj jag kan inte ens föreställa mig hur mkt kalorier det där är, bara ölen blir typ 2000kcal!

Exempel 2:
Tjejkvällen startar med en sallad med vännerna med några glas vin till, för att sedan dricka några drinkar på lightläsk, sprit och bär. Kanske ta någon "sprit-shot" till något kul spel. Skippa fyllekäket & onyttigt snacks.. En sådan kväll hamnar på kanske 1300kcal, det är inte alls speciellt mycket kalorier för en sådan kväll!

Får man sig kanske en tankeställare? Både "grabbgänget" & "tjejgänget" umgås, har roligt tillsammans, blir lika fulla, båda dricker gott. Skillnaden på kaloriintaget är enorma men de har exakt samma förutsättningar för att ha en lika rolig & betydelsefull kväll? 

DU som inte bryr dig om hur din kropp mår och ser ut drick vad du vill och keka vad du vill när de festar, men du som fortfarande vill gå ner i vikt och inte totalsvulla en utgång, välj de nyttigare alternativen det kmr du tjäna på! 


* Undvik öl, cider & sliskiga drinkar!
* Drick vin, sprit eller någon kalorisnål drink
* Shotta är för en gångs skull "bra"
* Fundera på om tillfället är värt att ens dricka på
* Skippa fyllekäket helt
(om du "måste", ha färdiglagad mat att värma i micron)
* Undvik jordnöt, chipsen lr annat snacks från början (du lär få svårt att sluta)
* Ät vanlig mat dagen efter (En köttbit&fet sås är gott det också, kanske lite sallad tilll det) 
* Skippa tanken att bara för man syndat i alkohol kan man äta vad som helst? (Tänk om!)


Perioder innan då jag "bantade" och valde att dra ut, drack jag kalorisnåla drinkar (vodka, lime, hallon & loka), då innehåller en drink typ 150kcal=Nada. Det jämförbart med en liten burk öl och det krävs bra mkt mer öl för att bli full, och dessutom mkt sämre kalorier. Vodka innehåller mkt "tomma kalorier" men knappt nåra kolhydrater alls :) Å och man exempelvis skulle dricka en halv sjuttis vilket är jääkligt mkt och iaf jag blir kalasfull blir det typ 750-800kcal!
Om du blandar med en 1,5liters sprite innehåller bara den 700kcal, alltså lika mycket som alkoholen, fast läsken känns mycket mer ovärt efetrsom den inte alls har samma effekt som alkoholen. Om du istället blandar med  lightläsk blir det 0kcal. Det går alltså att få en bra fylla utan speciellt mycket kalorier! Kroppen arbetar mer för att förbränna alkoholen samtiigt som den "stannar upp" det vanliga arbetet så om du inte ätit allt för mkt under dagen, skippar fyllematen, dricker kalorisnålt och dessutom dansar ja då är det inte så farligt! 



Man måste få ha kul ibland, alkohol dricker man för att det är socialt, roligt & känna 
berusning? Jag tycker det är mycket mer värt att unna sig en fylla istället för 1,5 hg ännu 
onyttigare godis, som innehåller lika mtk kalorier men det är ju upp till var och en :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0