BRA MELLANMÅL *

Mellanmål är viktigt, det är bra att fylla på energiförrådet. Dock inte med dåliga onödiga kalorier utan det ska komma ifrån rätt sorts livsmedel! Frukt, är ett klassiskt mellanmål men något du bör undvika om du vill gå ner i vikt snabbt! Skippa bullen till förmiddagskaffet, strunta i att ta frallan på jobbfrukosten, ta med dig något eget! Välj något bra istället, det är ju faktiskt du själv som vill gå ner i vikt! 


Bra mellanmål, eller Mellis som man sa när man va liten:


Keso (Cottage cheese) & Kesella (Kvarg) är två grymt bra mejeriprodukter. De har en hög proteinhalt på över tio procent vilket är ungefär 3ggr som mycket som filmjölk, youghurt och liknande produkter. De innehåller väldigt lite kolhydrater, och om du väljer de magrare knappt något fett. Beroende på hur mycket energi du vill få ut av mellanmålet kan du välja mellan lätt lr "vanlig". Vanlig keso innehåller 4%fett, lättkeso 1,5% , lättkesella 1% och vanlig 10%. Inte för att vi behöver oroa oss för fett efetrsom vi behöver det, men kan alltid va bra och ha lite koll! 
Du kan äta cottage cheesen lr kvargen precis som den är men många väljer att smaka av med olika saker. Ett tips är funlight, bär, lågkalorisylt eller vaniljpulver (mald vaniljstång) för en fräsh och grymt god smak. Om du vill ha den matigare kan du ha i rödlök, tonfisk, räkor, skinka, pesto, oliver osv, bara fantasin kan säga stop!


Avocado innehåller mycket nyttiga fetter!
Ät den som den är eller gör en god gacamole.




Nötter , innehåller mycket bra fetter! Man säger att nötterna bör vara osaltad men det skippar jag helt. Vad säger att salt ska vara så dåligt under viktnedgång? Det binder visserligen vätska så vågen kanske står på mindre men du går inte ner mer i fett ändå.
Vissa nötter bättre än andra, ät gärna mandel, valnötter, paranötter & hasselnötter! Cashewnötter & pistagenötter är kanske något godare men innehåller mer kolhydrater och inte lika mkt nyttigt.

Ägg är bra, gulan innehåller fett och vitan mycket protein, och inte innehåller det nåra onödiga kolhydrater! Ät det kokt, stekt, gör en omelett lr ät tillsammans med någon god röra. Dock är det inte bra för kolestrolvärdet att äta för många så håll dig till max 2 per dag!




         
Bröd ska man helst inte äta  vid viktnedgång, och speciellt inte vitt bröd. Dock om du tränar styrka eller tuff kondition behöver din kropp kolhydrater. Rågform är ett gott och nyttigt alternativ innehållande mycket fibrer och är gjort på surdeg vilket är bra! Ät med något gott & nyttigt pålägg! Långsamma kolhydrater, det gillar vi! (Y) Ät helst inte för sent på kvällen.


Choklad kan va nyttigt! Den ska vara mörk och bör innehålla minst 70% kakao, gärna mer.
Att den innehåller så hög fetthalt beror på att kakao innehåller mycket fett, dock inte lika nyttiga som avocadon och innehåller lite granna kolhydrater men fortfarande ett bra alternativ om du vill unna dig något smarrigt en fredagkväll, funkar också bra om du inte fått i dig tillräckligt med fett under dagen!






Kommentarer
Postat av: Anne

Måste bara säga ja blev impad av din blogg, o du har ju så rätt i de du skriver om ma ska gå ner i vikt, har skrivit o lagt ut bilder som ja har kämpat för o gå ner. Kika gärna in i min blogg, kommentera gärna får ja höra vad du tycker :)

2011-05-20 @ 01:02:32
URL: http://annekuoppa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0